Handbolls VM 2011

I och med årsskiftet till 2011 spelas Handbolls VM i Sverige. Idrottsevenemang kommer följa det som sin största satsning någonsin.
Följ Handbolls VM 2011 nära med oss.

Ishockey VM nästa mål för Idrottsevenemang

Nästa evenemang som idrottsevenemang.se kommer att följa är Ishockey VM 2010 i Tyskland 7-15 Maj. Hoppas ni följer Ishockey VM med oss!

Robert Laul hånar SVT’s krönikör

Robert Laul på Aftonbladet hånar SVT’s Krönikör Karlsson. Känns som Laul sjunkit lägre än den värsta skvallerpressen. Stackars Laul vet inte vad han håller på med riktigt.

Jag har egentligen inget emot SVT, inte alls. Deras utsända på OS sköter sig helt okej.

Niklas Wikegård är kungen, André Pops gör ett stabilt studiojobb, Marie Lehman vet hur man svingar en bägare, Mikael Rehnberg är rock’n'roll, Fagerlind & Strand ett radarpar, David Fjäll är min vän, Jacob Håård och Christer Ulfbåge är trots allt Jacob Hård och Christer Ulfbåge och Roger Blomqvist är ett original.

Mitt problem är Jonas Karlsson. Han har ockuperat mitt vardagsrum i snart två veckor och nu har jag samlat ihop till en replik.

Be mig beskriva honom med tre påståenden och jag skulle svara: frireligiös, helnykterist, sen sexuell debut. Inget fel i det och jag har ingen aning om det stämmer men…Jonas Karlsson känns som den där killen i lågstadiet som – när Kalle hade kastat ett suddgummi i nacken på Lisa – reste sig upp och sa: ”Fröken, Kalle slängde sudd på Lisa”.

På rasterna i mellanstadiet hoppade han hopprep med tjejerna medan grabbarna spelade boll.

I högstadiet köpte han en cykel med bockstyre samtidigt som klasskompisarna skaffade moped. Han hade två mil till skolan men cyklade i ur och skur. I 15-årspresent fick han ett exklusivt regnställ som han än i dag minns som en av de finaste presenter han någonsin fått.

Jonas gick ut med 4,8 i gymnasiet och var klart störd över detta, men tvåan i gympa var orubblig.

Från början tänkte han läsa till ingenjör på Chalmers men alkoholkulturen avskräckte honom.

Efter ett par trevande försök med det motsatta könet gifte han sig vid 27 års ålder och blev av med oskulden på smekmånaden, en fjällvandring i Norge.

Idrott ligger honom så klart varmt om hjärtat, liksom att sprida det kristna budskapet. Ibland råkar han dra till med en svordom men då skäms han en aning och ler förläget.

Hans stora fritidsintressen är att binda flugor till sitt flugfiske. Där gör han i en källare i Karlstad under en stark lampas sken. Längst ner i byrålådan har han gömt undan några herrmagasin men det skulle han aldrig erkänna.

På valdagen röstar han på Kristdemokraterna och fällde en tår i smyg när Alf Svensson avgick efter 31 år.

På TV:n rullar program som Fiskedrag och Sommartorpet samt all sport han kommer över, förutom fotboll och hockey då…det där har Jonas aldrig riktigt förstått sig på.

I julas var han på bio och såg Göta Kanal 3 och tyckte det var det bästa han sett sedan Göta Kanal 2.

I takt med att pengarna tickat in har vanorna blivit dyrare. Han äger en båt i femmiljonklassen och kör BMW:s senaste stadsjeep. Tomas Ledin på hög volym är ett måste när han cruisar Karlstad runt. I den vinterbonade sommarstugan har han precis gjort rum för de kaniner han aldrig fick som liten. Till hösten ska de på sin första tävling, husdjursmässan i Sollentuna. Det blir en stor dag i Jonas liv.

Eller jag vet inte…jag har som sagt ingen aning om ens något av det här stämmer…förmodligen inte. Jag får kolla upp saken och återkomma.

Källa: Robert Laul, Aftonbladet

Kanada tar hem OS guldet i Ishockey Vancouver 2010

Kanada slog just USA i OS finalen i ishockey Vancouver 2010. Guldet kom efter en mycket jämn match som gick till förlängning där Kanadas superstjärna Sidney Crosby avgör. Hela denna match var en som en Hollywoodregiserad film där värdnationen vinner genom superstjärnans mål.

Grattis Kanada!

Svenskt brons i femmilen

Sverige tog hem en bronsmedalj genom Johan Olsson i dagens femmil i OS. Det blev lite av en klungspurt med tolvåkare och Johan Olsson var stark nog att efter fem mil orka spurta hem ett brons.

Petter Northug spurtade ner Teichmann över det långa upploppet men fick en ordentlig match av tysken.

1. (1) Petter Northug (NOR) 2:05:35.5
2. (6) Axel Teichmann (GER) 2:05:35.8
3. (18) Johan Olsson (SWE) 2:05:36.5

Myhrer tog brons i slalom

André Myhrer tog brons i slalom efter en rent mirakulös uppåkning i andra åket från tionde plats till tredje. Äntligen en medalj för de svenska slalomherrarna.

Kowalczyk vann tremilen för damer

Justina Kowalczyk vann damernas tremil efter en spurtstrid mot Marit Björgen. Finlands Anna-Kaisa Saarinen tog hem bronset i denna tremil.

Charlotte Kalla slutade på en sjätte plats vilket är bra jobbat av Kalla i klassisk stil. Anna Olsson gör också ett bra lopp och blir nia.

Medaljligan i OS 2010 Vancouver

Det här är så medaljligan ser ut just för tillfället inför de sista dagarna.

Plats NOC Totalt
1 Kanada 10 7 4 21
2 Tyskland 9 11 7 27
3 USA 8 13 13 34
4 Norge 8 6 6 20
5 Sydkorea 6 6 2 14
6 Schweiz 6 0 2 8
7 Kina 5 2 4 11
8 Sverige 5 2 2 9
9 Österrike 4 5 6 15
10 Nederländerna 4 1 2 7
11 Ryssland 3 5 7 15
12 Frankrike 2 3 5 10
13 Australien 2 1 0 3
14 Tjeckien 2 0 4 6
15 Vitryssland 1 1 1 3
15 Slovakien 1 1 1 3
17 Storbritannien 1 0 0 1
18 Polen 0 3 1 4
19 Japan 0 2 2 4
20 Slovenien 0 2 1 3
21 Lettland 0 2 0 2
22 Italien 0 1 3 4
23 Finland 0 1 2 3
24 Kroatien 0 1 1 2
25 Estland 0 1 0 1
25 Kazakstan 0 1 0 1

Svenskt OS guld i curling

Sverige tog under natten OS guld i curling genom damlaget lag Norberg. De slog Kanada i finalen efter en stark vändning i matchen efter att länge legat under.

Sveriges curlingherrar förlora semin

Lag Edin de svenska curlingherrarna fick det tufft i sin semifinal mot Kanada och förlora med 6-3. De spela väldigt bra i början på matchen men gjorde några missar sedan som Kanada utnyttja.

Svenska damcurlinglaget till final

Sveriges damcurlinglag lag Nordberg vann igår enkelt över regerande världsmästarna Kina i semifinalen. Sverige spela på sin allra högsta nivå och Kina gav upp efter 9 omgångar. Sverige möte inatt värdnationen Kanada i OS finalen för att försvara sitt OS guld från Turin 2006.

Svenskt OS-guld i herrstafett

Sverige tog ett historiskt svenskt OS-guld i herrstafett längdskidor. Laget Rickardsson, Olsson, Södergren och Hellner gjorde ett riktigt bra lopp och satte press från start. Svenskarna gick loss flera gånger men ut på sista varvet gick Hellner ut med Frankrike och Tjeckien. På sista varvet började Northug jakten på täten och han tog 15 sekunder snabbt på täten. Han hade då ca 15 sekunder upp till Hellner i ledningen och då lämna Hellner de andra och efter det kunde ingen svara. Hellner fick defilera in i mål med en svensk flagga i handen. Bakom Hellner spurtade Northug åt sig silvret och tog en medalj till Norge.

1. (6) SVERIGE 1:45:05.4
Daniel Rickardsson (SWE)
Johan Olsson (SWE)
Anders Södergren (SWE)
Marcus Hellner (SWE)
2. (1) NORGE 1:45:21.3
Martin Johnsrud Sundby (NOR)
Odd-Bjørn Hjelmeset (NOR)
Lars Berger (NOR)
Petter Northug (NOR)
3. (11) TJECKIEN 1:45:21.9
Martin Jakš (CZE)
Lukáš Bauer (CZE)
Jirí Magál (CZE)
Martin Koukal (CZE)

Lag Edin tog chansen

Curlingherrarna lag Edin tog sista chansen till en slutspelsplats. Det krävdes att de slog Danmark och Norge slog Storbritannien för att Sverige skulle få särspel mot Storbritannien. Just detta hände igår så Sverige har fortfarande chans till slutspel.

Damerna har redan tagit sig till slutspel efter en bra start på gruppspelet.

Tror ni på Sverige i damernas skidskyttestafett idag?

Klockan 20.30 ikväll ska damerna som hittills misslyckats försöka stå upp och visa klass. De svenska skidskytte damerna ska köra sin stafett idag. Sveriges två stora namn Helena Jonsson och Anna-Karin Olofsson-Zidek måste verkligen höja sig ett par knäpp om Sverige ska vara med och slåss ikväll.

Svenskt OS silver i sprintstafett

Sverige tog OS silver genom Kalla och Haag i sprintstafetten. De blev nerspurtade av tyskorna på upploppet efter att ha dragit hela loppet.

1. (3) TYSKLAND 18:03.7
Evi Sachenbacher-Stehle (GER)
Claudia Nystad (GER)
2. (12) SVERIGE 18:04.3
Charlotte Kalla (SWE)
Anna Haag (SWE)
3. (4) RYSSLAND 18:07.7
Irina Khazova (RUS)
Natalia Korosteleva (RUS)

Sveriges herrar föll i semin och var ej med i finalen.

Guld och Brons i Skiathlon 2x15km jaktstart

Loppet inleddes med att Anders Södergren ramlade redan i början och såg ut att bli en tung svenskdag. Därefter får Rickardsson som ligger riktigt bra till i fältet en stavavtrampad och får åka ca 1km innan han får byta stav. Dessa tunga situationer gjorde att svenskarna tappade ganska mycket mark. Väl in mot stadion efter halva loppet har Rickardsson och Södergren hämtat igen så de är med i huvudklungan. I det läget ligger ligger Johan Olsson två in till skidbytet och Marcus Hellner i mitten på fältet.

Johan Olsson gjorde ett väldigt snabbt skidbyte och fick snabbt 10m direkt ut från stadion. Han hör då att avståndet ökar när han trycker på lite och bestämmer sig för att köra. I det läget börjar vi även se att Anders Södergren har tagit sig upp i fältet och han och Hellner ligger 3a-4a i fältet. De snackar ihop sig och bestämmer sig för att gå upp och bromsa för att hjälpa Johan Olsson som har 7-8 sekunder. De går upp och sänker farten ett antal gånger på ett riktigt snyggt sätt både Södergren och Hellner. När Johan Olsson har som mest tid till klungan låg det på 26-27 sekunder. In på slutet på näst sista varvet börjar klungan att ta hårt och Johan Olsson verkar grymt trött. Ut från stadion på sista varvet är det ca 11 sekunder upp till Olsson för klungan.

Då gör Legkov en grym satsning på att ta ikapp Johan Olsson. Med sig får han Marcus Hellner, Tobias Angrer och Peter Northug. I det läget känns det som det är upplagt för Northug då de snabbt tar på Olsson. I slutet på en backe händer något med Northugs stav och han orkar inte ta igen det efter den händelsen.

In i sista branten mot stadion kommer Legkov, Angerer och Hellner ikapp Johan Olsson och man tror att de bara ska susa förbi. Hellner går först upp i rygg på Legkov men sedan ser han att Johan Olsson svarar och är den starkare och byter rygg. Det ser ut som Angerer ska släppa men han får sug in i kurvan mot stadion. Svenskarna är först in i stadion då kommer Angerer snabbt och spränger sig in mellan svenskarna innan upploppskurvan. In på upploppet lämnar Hellner de andra han har bara bestämt sig för att vinna. Det ser ut som om Olsson kommer behöva gå en duell mot Legkov på upploppet men han har ingen kraft att vika ut. I och med det plockar Sverige hem guldet och bronset i skiathlon på OS i Vancouver 2010. En riktigt rolig sak att se var det segertecknet Anders Södergren gör när han kommer i mål som 10a efter den laginsats detta var.

Det var ett stort svensk idrottsögonblick som kommer gå direkt in i idrottshistorien.

1. (2) Marcus Hellner (SWE) 1:15:11.4
2. (17) Tobias Angerer (GER) 1:15:13.5
3. (16) Johan Olsson (SWE) 1:15:14.2

Underbart historiskt ögonblick

Det var ett helt underbart historiskt ögonblick när Sverige tog guld och brons på 2x15km skiathlon. De som tog de svenska medaljerna är Marcus Hellner och Johan Olsson efter en riktig laginsats.

1. (2) Marcus Hellner (SWE) 1:15:11.4
2. (17) Tobias Angerer (GER) 1:15:13.5
3. (16) Johan Olsson (SWE) 1:15:14.2

Sammanfattning på loppet kommer senare.

Curlingherrarna förlorade mot USA

De svenska curlingherrarna förlorade mot USA i skiljeomgång nu under kvällen. Det var ganska mycket misstag i matchen och USA drog det längsta strået.

Sprintstafettlagen klara

Anna Haag och Charlotte Kalla. Emil Jönsson och Marcus Hellner. Det blir Sveriges lag i måndagens sprintstafetter i OS.

Storbritanniens första guld på 30år

Amy Williams vann damernas skeleton och bärgade landets första OS-guld som också är det första individuella vinterguldet sedan 1980. Williams satte nytt banrekord med hastigheter upp till 143 km/h.