Inlägg märkta ‘USA’

Curlingherrarna förlorade mot USA

De svenska curlingherrarna förlorade mot USA i skiljeomgång nu under kvällen. Det var ganska mycket misstag i matchen och USA drog det längsta strået.

Anja kraschade stenhårt och missa silvret

Anja Pärsson krashade i sista hoppet efter att ha flugit 60m väldigt otäckt. Hon låg just då på en säker silverplats bakom den fenomenala Lindsey Vonn.

Se kraschen här:

Medaljerna

1. (16) Lindsey Vonn (USA) 1:44.19
2. (10) Julia Mancuso (USA) 1:44.75
3. (5) Elisabeth Görgl (AUT) 1:45.65

Seth Wescott vann finalen i Snowboarcross

Finalen i Snowboardcross sluta så här:
1. (4) Seth Wescott (USA)
2. (1) Mike Robertson (CAN)
3. (3) Tony Ramoin (FRA)
4. (2) Nate Holland (USA)

Seth Wescott gjorde en snygg avslutning på åket och fick försvara sitt guld från Turin.

Kanadas första OS-guld i Vancouver 2010

Kanada tog just nu sin första guldmedalj i OS Vancouver 2010. Det kom i Puckelpist genom att Alexandre Bilodeau fick på ett monsteråk i riktigt bra konkurrens vilket det var i denna final. Silvret gick till Dale Begg-Smith (Australien) och bronset till Bryon Wilson (USA).

Svenska medaljhoppet Jesper Björnlund gjorde ett bra åk men nådde inte hela vägen fram i finalen. Han slutade på 8:e plats svensken.

Kanadensiska Heil missade guldet men vann silvret

Kanadas stora hopp i Frestyle puckelpist Heil missade guldet efter ett ändå bra åk. Problemet idag var bara att amerikanska Hanna Kearney var helt outstanding idag och fick på ett grymt åk i sista åket. Heil tog ändå hem ett silver åt värdnationen Kanada.

Koreanen Jun XE vann 1500m Shorttrack

Koreanen Jun XE vann 1500 meter Shorttrack. Silvret tog Amerikanen Apolo Anton Ohno. Det var hans sjätte medalj i OS historien.

Vonn berättade om ”skada” i TV

Fick syn på det här på twitter, länkad via någon amerikan där det seriöst stod att Vonn var skadad. Hur många alpina stjärnor tror du bryr sig om ett blåmärke på smalbenet? Om det stämmer som enligt citatet att hon sa att hon inte skulle kunna tävla i kombinationen pga av ett blåmärke vore det verkligen att att sänka hela alpinsporten. Här har ni artikeln jag läste angående detta:

Amerikanska skidåkaren Lindsey Vonn avslöjade under onsdagsmorgonen i tv programmet ”Today” att hon har en smalbenssmärta som kan påverka hennes  resultat i vinter-OS, som inleds på fredag.

Vonn sa hennes smalbens bristning är oerhört smärtsamt att den ligger vid en punkt i kontakt med henne pjäxor. Hon kunde inte ge ”Today” programledare Matt Lauer en uppskattning – uttryckt i procent – hur mycket det kan påverka hennes rörlighet.

Vonn sade hon slagit sitt högra smalbenet i ett träningsåk för en vecka sedan. Det fick diagnosen, sade hon, som en djup muskelbristning.

Vonn betraktas allmänt som den amerikanska stjärnan i spelen. Hon planerar att tävla i samtliga fem alpina skidåkning discipliner i Vancouver. Den första, damernas super kombination, är planerad till söndagen.

”Jag ärligt talat inte vet om jag kommer kunna göra det”, sa Vonn.

Vancouver OS bäst betalda atleter

Här kommer en lista av tidningen Forbes, över de aktiva i OS 2010 med högst inkomster. I alla fall om man räknar bort NHL-spelare och andra som får ”vanliga” löner för sitt idrottande.

  1. Shaun White – Snowboard – 8 miljoner dollar per år
  2. Kim Yu-Na – Konståkning – 8 miljoner dollar per år
  3. Lindsey Vonn – Alpint – 3 miljoner dollar per år
  4. Ted Ligety – Alpint – 2 miljoner dollar per år
  5. Apolo Anton Ohno – Short track – 1.5 miljoner dollar per år