Arkiv för kategori ‘Alpint’

Myhrer tog brons i slalom

André Myhrer tog brons i slalom efter en rent mirakulös uppåkning i andra åket från tionde plats till tredje. Äntligen en medalj för de svenska slalomherrarna.

Anja tog brons i superkombination

Anja Pärsson tog OS brons i Superkombinationen trots alla smärtor från gårdagens krasch.

Ställning efter Slalom
1. Maria Riesch (GER) 2:09.14
2. Julia Mancuso (USA) 2:10.08
3. Anja Pärson (SWE) 2:10.19

Anja Pärsson trotsade smärtan in som 6a

Anja Pärsson kom till start och kom i mål som 6a 1.41 efter ledande Vonn. Starkt jobbat Anja!

Anja Pärsson kommer till start

Anja Pärsson kommer till start idag i superkombinationen trots gårdagens krasch. Väldigt imponerande!

Anja bestämmer sig på start

Skidförbundets pressansvarig gick ut och sa att Anja bestämmer sig på start om hon startar idag. Ingen förstår varför hon drog ut på de. Pernilla Wiberg spekulerade i att det handlade lite om en PR kupp i princip men de är jag tveksam till.

Anja kraschade stenhårt och missa silvret

Anja Pärsson krashade i sista hoppet efter att ha flugit 60m väldigt otäckt. Hon låg just då på en säker silverplats bakom den fenomenala Lindsey Vonn.

Se kraschen här:

Medaljerna

1. (16) Lindsey Vonn (USA) 1:44.19
2. (10) Julia Mancuso (USA) 1:44.75
3. (5) Elisabeth Görgl (AUT) 1:45.65

Super(Medalj?)Onsdag idag

Sverige har många bra lägen till medaljer idag och dessutom går Tre kronor in i ishockeyturneringen, kan det bli bättre?

Svenska intressen idag

18.00
Schweiz – Sverige (D) i Curling

19.15
Sprintkvalen för damer och herrar med namn som Hanna Falk och Emil Jönsson

20.00
Damernas Störtlopp med bland annat Anja Pärsson

21.30
Sprintfinaler med förhoppningsvis väldigt många svenskar

01.30
Tre kronor – Tyskland i OS herrhockeyturnering

04.00 – 06.30
Förhoppningsvis någon medaljutdelning till någon svensk

Herrarnas störtlopp ställs in

Herrarnas störtlopp som skulle gått nu under kvällen svensk tid ställs in. Det är väderförhållandena som spökar och gör att de inte kan komma till start. Tävlingarna flyttas fram två dagar.

Superkombination flyttad från Söndag till Måndag

Damernas Superkombination som skulle gått på Söndag har blivit framflyttad till Måndagen pga av snöproblem. Superkombination är troligen Anja Pärssons största chans till medalj.

Vill du testa att åka OS backen?

Google har tagit fram en tjänst som gör att du kan vid din dator kan åka OS backarna i Vancouver. Det är via google maps systemet de har som de tagit foto med skoter och återgivit backen. Testa här.

Vonn berättade om ”skada” i TV

Fick syn på det här på twitter, länkad via någon amerikan där det seriöst stod att Vonn var skadad. Hur många alpina stjärnor tror du bryr sig om ett blåmärke på smalbenet? Om det stämmer som enligt citatet att hon sa att hon inte skulle kunna tävla i kombinationen pga av ett blåmärke vore det verkligen att att sänka hela alpinsporten. Här har ni artikeln jag läste angående detta:

Amerikanska skidåkaren Lindsey Vonn avslöjade under onsdagsmorgonen i tv programmet ”Today” att hon har en smalbenssmärta som kan påverka hennes  resultat i vinter-OS, som inleds på fredag.

Vonn sa hennes smalbens bristning är oerhört smärtsamt att den ligger vid en punkt i kontakt med henne pjäxor. Hon kunde inte ge ”Today” programledare Matt Lauer en uppskattning – uttryckt i procent – hur mycket det kan påverka hennes rörlighet.

Vonn sade hon slagit sitt högra smalbenet i ett träningsåk för en vecka sedan. Det fick diagnosen, sade hon, som en djup muskelbristning.

Vonn betraktas allmänt som den amerikanska stjärnan i spelen. Hon planerar att tävla i samtliga fem alpina skidåkning discipliner i Vancouver. Den första, damernas super kombination, är planerad till söndagen.

”Jag ärligt talat inte vet om jag kommer kunna göra det”, sa Vonn.