Arkiv för kategori ‘Kombination’

Anja tog brons i superkombination

Anja Pärsson tog OS brons i Superkombinationen trots alla smärtor från gårdagens krasch.

Ställning efter Slalom
1. Maria Riesch (GER) 2:09.14
2. Julia Mancuso (USA) 2:10.08
3. Anja Pärson (SWE) 2:10.19

Anja Pärsson trotsade smärtan in som 6a

Anja Pärsson kom till start och kom i mål som 6a 1.41 efter ledande Vonn. Starkt jobbat Anja!

Anja Pärsson kommer till start

Anja Pärsson kommer till start idag i superkombinationen trots gårdagens krasch. Väldigt imponerande!

Anja bestämmer sig på start

Skidförbundets pressansvarig gick ut och sa att Anja bestämmer sig på start om hon startar idag. Ingen förstår varför hon drog ut på de. Pernilla Wiberg spekulerade i att det handlade lite om en PR kupp i princip men de är jag tveksam till.

Superkombination flyttad från Söndag till Måndag

Damernas Superkombination som skulle gått på Söndag har blivit framflyttad till Måndagen pga av snöproblem. Superkombination är troligen Anja Pärssons största chans till medalj.

Vonn berättade om ”skada” i TV

Fick syn på det här på twitter, länkad via någon amerikan där det seriöst stod att Vonn var skadad. Hur många alpina stjärnor tror du bryr sig om ett blåmärke på smalbenet? Om det stämmer som enligt citatet att hon sa att hon inte skulle kunna tävla i kombinationen pga av ett blåmärke vore det verkligen att att sänka hela alpinsporten. Här har ni artikeln jag läste angående detta:

Amerikanska skidåkaren Lindsey Vonn avslöjade under onsdagsmorgonen i tv programmet ”Today” att hon har en smalbenssmärta som kan påverka hennes  resultat i vinter-OS, som inleds på fredag.

Vonn sa hennes smalbens bristning är oerhört smärtsamt att den ligger vid en punkt i kontakt med henne pjäxor. Hon kunde inte ge ”Today” programledare Matt Lauer en uppskattning – uttryckt i procent – hur mycket det kan påverka hennes rörlighet.

Vonn sade hon slagit sitt högra smalbenet i ett träningsåk för en vecka sedan. Det fick diagnosen, sade hon, som en djup muskelbristning.

Vonn betraktas allmänt som den amerikanska stjärnan i spelen. Hon planerar att tävla i samtliga fem alpina skidåkning discipliner i Vancouver. Den första, damernas super kombination, är planerad till söndagen.

”Jag ärligt talat inte vet om jag kommer kunna göra det”, sa Vonn.