Arkiv för kategori ‘Curling’

Svenskt OS guld i curling

Sverige tog under natten OS guld i curling genom damlaget lag Norberg. De slog Kanada i finalen efter en stark vändning i matchen efter att länge legat under.

Sveriges curlingherrar förlora semin

Lag Edin de svenska curlingherrarna fick det tufft i sin semifinal mot Kanada och förlora med 6-3. De spela väldigt bra i början på matchen men gjorde några missar sedan som Kanada utnyttja.

Svenska damcurlinglaget till final

Sveriges damcurlinglag lag Nordberg vann igår enkelt över regerande världsmästarna Kina i semifinalen. Sverige spela på sin allra högsta nivå och Kina gav upp efter 9 omgångar. Sverige möte inatt värdnationen Kanada i OS finalen för att försvara sitt OS guld från Turin 2006.

Lag Edin tog chansen

Curlingherrarna lag Edin tog sista chansen till en slutspelsplats. Det krävdes att de slog Danmark och Norge slog Storbritannien för att Sverige skulle få särspel mot Storbritannien. Just detta hände igår så Sverige har fortfarande chans till slutspel.

Damerna har redan tagit sig till slutspel efter en bra start på gruppspelet.

Curlingherrarna förlorade mot USA

De svenska curlingherrarna förlorade mot USA i skiljeomgång nu under kvällen. Det var ganska mycket misstag i matchen och USA drog det längsta strået.

Sverige slog Kina i curling herrar

I en tät match mot Kina tog Sverige sin tredje seger i turneringen. Efter de tio ordinarie omgångarna var ställningen 5-5. Svenskarna hade sista stenen i extraomgången och utnyttjade det till seger med 6-5.

Lag Norberg slog Storbritannien

Sveriges Damcurlinglag lag Norberg vann med 6-4 över Storbritannien. Jag tycker inte resultatet speglar matchen riktigt för Sverige var hela tiden det bättre laget. De har nu tre vunna matcher på tre spelade och leder ensamma tabellen.

Super(Medalj?)Onsdag idag

Sverige har många bra lägen till medaljer idag och dessutom går Tre kronor in i ishockeyturneringen, kan det bli bättre?

Svenska intressen idag

18.00
Schweiz – Sverige (D) i Curling

19.15
Sprintkvalen för damer och herrar med namn som Hanna Falk och Emil Jönsson

20.00
Damernas Störtlopp med bland annat Anja Pärsson

21.30
Sprintfinaler med förhoppningsvis väldigt många svenskar

01.30
Tre kronor – Tyskland i OS herrhockeyturnering

04.00 – 06.30
Förhoppningsvis någon medaljutdelning till någon svensk

Sverige vann mot Danmark med 6-5 i curlingen

Sverige vann mot Danmark med 6-5 i curlingen för damer. Det efter en riktigt rolig match som ägdes av Danmark till den sista stenen i den sista omgången. Det gjorde att Sverige vann matchen genom att stjäla en poäng när det stod 5-5.

Sveriges herrar imponerade och slog Storbritannien i Curling

Sveriges herrar imponerade och slog Storbritannien i Curling med 6-4. Storbritannien är en av favoriterna i OS så det var en riktigt bra skalp de tog idag.