Arkiv för kategori ‘Dopning’

OS första säkra dopningsfall

Första dopningsfallet är här, ett knappt dygn innan invigningen.

TT och AFP skriver:

”Den ryska ishockeyspelaren Svetlana Terentjeva har testats positivt för dopning vid vinter-OS i Vancouver. Fallet ska dock inte vara speciellt allvarligt. Enligt Internationella olympiska kommittén (IOK) ska det röra sig om en substans som finns i nässpray.
– Det är det första dopningsfallet i Vancouver. Det handlar om en idrottare som tagit en enklare form av stimulans som i vanliga fall inte är förbjuden vid tester utanför tävlingar men däremot under OS, sade IOK:s vice ordförande Thomas Bach.”

Inte allt för oväntat att hon skulle vara från Ryssland heller.

Inga namn på dopingfallen på presskonferensen

Det var tydligen felaktiga rykten som spridits i svenska medier gällande att Wada skulle släppa lista på de 30 dopingmisstänkta. Det här var bara en helt vanlig presskonferens som Wada håller innan varje OS för att berätta om sitt arbete.

Måste bara tillägga att den svenske journalisten Åsberg sänkte den svenska journalistkåren lite under presskonferensen. De bad nämligen alla som ställde frågor att säga sitt namn och vart de kommer från. Han gav nämligen tusan i de och attackerade direkt med frågor om listan.

20.00 släpper IOK listan på vilka 30 som stängts av inför OS pga doping

Det är 20.00 som IOK släpper listan på vilka 30 som stängts av inför OS pga doping. De gör det på en presskonferens i Vancouver för att lugna ner alla dopingrykten som gått under dagen. Vi får verkligen hoppas att det inte är någon svensk med på denna listan som Wada sammanställt åt IOK. Det ska dock sägas att det är inga bekräftade dopingfall om inte B-provet visar samma resultat finns faktiskt möjlighet till normalt höga blodvärden. Det kan ju beror på för mycket höghöjdsträning och liknande. 20.00 släpps i alla fall listan på de som fastnat i Wadas tester inför OS.