Arkiv för kategori ‘Media’

Handbolls VM 2011

I och med årsskiftet till 2011 spelas Handbolls VM i Sverige. Idrottsevenemang kommer följa det som sin största satsning någonsin.
Följ Handbolls VM 2011 nära med oss.

Ishockey VM nästa mål för Idrottsevenemang

Nästa evenemang som idrottsevenemang.se kommer att följa är Ishockey VM 2010 i Tyskland 7-15 Maj. Hoppas ni följer Ishockey VM med oss!

Robert Laul hånar SVT’s krönikör

Robert Laul på Aftonbladet hånar SVT’s Krönikör Karlsson. Känns som Laul sjunkit lägre än den värsta skvallerpressen. Stackars Laul vet inte vad han håller på med riktigt.

Jag har egentligen inget emot SVT, inte alls. Deras utsända på OS sköter sig helt okej.

Niklas Wikegård är kungen, André Pops gör ett stabilt studiojobb, Marie Lehman vet hur man svingar en bägare, Mikael Rehnberg är rock’n'roll, Fagerlind & Strand ett radarpar, David Fjäll är min vän, Jacob Håård och Christer Ulfbåge är trots allt Jacob Hård och Christer Ulfbåge och Roger Blomqvist är ett original.

Mitt problem är Jonas Karlsson. Han har ockuperat mitt vardagsrum i snart två veckor och nu har jag samlat ihop till en replik.

Be mig beskriva honom med tre påståenden och jag skulle svara: frireligiös, helnykterist, sen sexuell debut. Inget fel i det och jag har ingen aning om det stämmer men…Jonas Karlsson känns som den där killen i lågstadiet som – när Kalle hade kastat ett suddgummi i nacken på Lisa – reste sig upp och sa: ”Fröken, Kalle slängde sudd på Lisa”.

På rasterna i mellanstadiet hoppade han hopprep med tjejerna medan grabbarna spelade boll.

I högstadiet köpte han en cykel med bockstyre samtidigt som klasskompisarna skaffade moped. Han hade två mil till skolan men cyklade i ur och skur. I 15-årspresent fick han ett exklusivt regnställ som han än i dag minns som en av de finaste presenter han någonsin fått.

Jonas gick ut med 4,8 i gymnasiet och var klart störd över detta, men tvåan i gympa var orubblig.

Från början tänkte han läsa till ingenjör på Chalmers men alkoholkulturen avskräckte honom.

Efter ett par trevande försök med det motsatta könet gifte han sig vid 27 års ålder och blev av med oskulden på smekmånaden, en fjällvandring i Norge.

Idrott ligger honom så klart varmt om hjärtat, liksom att sprida det kristna budskapet. Ibland råkar han dra till med en svordom men då skäms han en aning och ler förläget.

Hans stora fritidsintressen är att binda flugor till sitt flugfiske. Där gör han i en källare i Karlstad under en stark lampas sken. Längst ner i byrålådan har han gömt undan några herrmagasin men det skulle han aldrig erkänna.

På valdagen röstar han på Kristdemokraterna och fällde en tår i smyg när Alf Svensson avgick efter 31 år.

På TV:n rullar program som Fiskedrag och Sommartorpet samt all sport han kommer över, förutom fotboll och hockey då…det där har Jonas aldrig riktigt förstått sig på.

I julas var han på bio och såg Göta Kanal 3 och tyckte det var det bästa han sett sedan Göta Kanal 2.

I takt med att pengarna tickat in har vanorna blivit dyrare. Han äger en båt i femmiljonklassen och kör BMW:s senaste stadsjeep. Tomas Ledin på hög volym är ett måste när han cruisar Karlstad runt. I den vinterbonade sommarstugan har han precis gjort rum för de kaniner han aldrig fick som liten. Till hösten ska de på sin första tävling, husdjursmässan i Sollentuna. Det blir en stor dag i Jonas liv.

Eller jag vet inte…jag har som sagt ingen aning om ens något av det här stämmer…förmodligen inte. Jag får kolla upp saken och återkomma.

Källa: Robert Laul, Aftonbladet

Medaljligan i OS 2010 Vancouver

Det här är så medaljligan ser ut just för tillfället inför de sista dagarna.

Plats NOC Totalt
1 Kanada 10 7 4 21
2 Tyskland 9 11 7 27
3 USA 8 13 13 34
4 Norge 8 6 6 20
5 Sydkorea 6 6 2 14
6 Schweiz 6 0 2 8
7 Kina 5 2 4 11
8 Sverige 5 2 2 9
9 Österrike 4 5 6 15
10 Nederländerna 4 1 2 7
11 Ryssland 3 5 7 15
12 Frankrike 2 3 5 10
13 Australien 2 1 0 3
14 Tjeckien 2 0 4 6
15 Vitryssland 1 1 1 3
15 Slovakien 1 1 1 3
17 Storbritannien 1 0 0 1
18 Polen 0 3 1 4
19 Japan 0 2 2 4
20 Slovenien 0 2 1 3
21 Lettland 0 2 0 2
22 Italien 0 1 3 4
23 Finland 0 1 2 3
24 Kroatien 0 1 1 2
25 Estland 0 1 0 1
25 Kazakstan 0 1 0 1

Norge tog ledningen i guldstriden mot Sverige

Kom igen nu Sverige nu får vi jobba igen mot Norge

Sverige

2-3

Norge

Sveriges guld
- Charlotte Kalla
- Björn Ferry

Norges guld
- Marit Björgen
- Tora Berger
- Emil Hegle Svendsen

Guldkampen Sverige – Norge

Sverige

2-2

Norge

Sveriges guld
- Charlotte Kalla
- Björn Ferry

Norges guld
- Marit Björgen
- Tora Berger

Dags för första OS sändningen

SVT dra nu igång sin första OS-sändning i OS Vancouver 2010. Nu börjar det äntligen.

Det är dags för 700 timmar OS nu!

Fakta:

  • 2 Tv kanaler
  • 8 Webbkanaler

Vill du testa att åka OS backen?

Google har tagit fram en tjänst som gör att du kan vid din dator kan åka OS backarna i Vancouver. Det är via google maps systemet de har som de tagit foto med skoter och återgivit backen. Testa här.

Inga namn på dopingfallen på presskonferensen

Det var tydligen felaktiga rykten som spridits i svenska medier gällande att Wada skulle släppa lista på de 30 dopingmisstänkta. Det här var bara en helt vanlig presskonferens som Wada håller innan varje OS för att berätta om sitt arbete.

Måste bara tillägga att den svenske journalisten Åsberg sänkte den svenska journalistkåren lite under presskonferensen. De bad nämligen alla som ställde frågor att säga sitt namn och vart de kommer från. Han gav nämligen tusan i de och attackerade direkt med frågor om listan.

20.00 släpper IOK listan på vilka 30 som stängts av inför OS pga doping

Det är 20.00 som IOK släpper listan på vilka 30 som stängts av inför OS pga doping. De gör det på en presskonferens i Vancouver för att lugna ner alla dopingrykten som gått under dagen. Vi får verkligen hoppas att det inte är någon svensk med på denna listan som Wada sammanställt åt IOK. Det ska dock sägas att det är inga bekräftade dopingfall om inte B-provet visar samma resultat finns faktiskt möjlighet till normalt höga blodvärden. Det kan ju beror på för mycket höghöjdsträning och liknande. 20.00 släpps i alla fall listan på de som fastnat i Wadas tester inför OS.

Svensk-Norskt dispyt gällande idrottspsykologer

sverige-norge
Media diskussionen började med att Aftonbladet fick nys om att Norge skulle ha med sig 4 idrottspsykologer till Vancouver OS efter misslyckandet i Turin OS. Då ställde man frågan till några i det svenska längdlandslaget varför Sverige inte har några.

De svarade så här:
Marcus Hellner: – Psykolog…? Nä, jag åker skidor.
Anders Södergren: – Jaså, de kanske börjar bli nervösa.
Charlotte Kalla: – Nej, inte på det psykiska planet i alla fall …

För bara ett par minuter sedan gav norrmännens alpina hopp Aksel Lund Svindal replik på Twitter:(Har översatt det till svenska)

-Svenskarna tror att det bara förlorare som använder sport psykolog. Även om de behövde en hel nödsituation team för lite turbulent flygning. Funny …

Så nu får vi se om det är slutdiskuterat eller om det kommer att fortsätta. Den som lever får se.