Arkiv för kategori ‘Wada’

Inga namn på dopingfallen på presskonferensen

Det var tydligen felaktiga rykten som spridits i svenska medier gällande att Wada skulle släppa lista på de 30 dopingmisstänkta. Det här var bara en helt vanlig presskonferens som Wada håller innan varje OS för att berätta om sitt arbete.

Måste bara tillägga att den svenske journalisten Åsberg sänkte den svenska journalistkåren lite under presskonferensen. De bad nämligen alla som ställde frågor att säga sitt namn och vart de kommer från. Han gav nämligen tusan i de och attackerade direkt med frågor om listan.

Wada stoppat 30 aktiva inför OS

-Wada berättade i dag att det finns 30 idrottare som har stoppats för att de har testat positivt, säger Mark Adams, som är Internationella olympiska kommitténs (IOK) informationschef.

Wada presenterade siffrorna vid ett IOK-möte, men Adams hade inga ytterligare detaljer om vilka idrottare det handlar om eller vad de misstänks för.

Sedan IOK tog över ansvaret för dopningstesterna den 4 februari har 407 urinprov och 147 blodprov testats, utan att några dopningsfall upptäckts, enligt Adams.