Vonn berättade om ”skada” i TV

Fick syn på det här på twitter, länkad via någon amerikan där det seriöst stod att Vonn var skadad. Hur många alpina stjärnor tror du bryr sig om ett blåmärke på smalbenet? Om det stämmer som enligt citatet att hon sa att hon inte skulle kunna tävla i kombinationen pga av ett blåmärke vore det verkligen att att sänka hela alpinsporten. Här har ni artikeln jag läste angående detta:

Amerikanska skidåkaren Lindsey Vonn avslöjade under onsdagsmorgonen i tv programmet ”Today” att hon har en smalbenssmärta som kan påverka hennes  resultat i vinter-OS, som inleds på fredag.

Vonn sa hennes smalbens bristning är oerhört smärtsamt att den ligger vid en punkt i kontakt med henne pjäxor. Hon kunde inte ge ”Today” programledare Matt Lauer en uppskattning – uttryckt i procent – hur mycket det kan påverka hennes rörlighet.

Vonn sade hon slagit sitt högra smalbenet i ett träningsåk för en vecka sedan. Det fick diagnosen, sade hon, som en djup muskelbristning.

Vonn betraktas allmänt som den amerikanska stjärnan i spelen. Hon planerar att tävla i samtliga fem alpina skidåkning discipliner i Vancouver. Den första, damernas super kombination, är planerad till söndagen.

”Jag ärligt talat inte vet om jag kommer kunna göra det”, sa Vonn.

Lämna ett svar